ایمپلنت دندان | راهکاری مدرن برای دندان‌های از دست رفته

ایمپلنت دندان-دنذانپزشک آذین کمالپور-گرگان

جراحی ایمپلنت دندان: کاشت دائمی و ایمن دندان

هیچ چیز به‌اندازه از دست دادن دندان، زندگی روزمره را مختل نمی‌کند. از دست دادن دندان تنها به زیبایی لبخندتان آسیب نمی‌زند؛ بلکه فرایند جویدن غذا یا حتی حرف‌زدن‌ را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد. خوشبختانه، دنیای مدرن دندان‌پزشکی، راهکاری دائمی برای این مشکل ارائه داده است: ایمپلنت دندان. برخلاف پروتزها که دردسرهای زیادی در استفاده روزمره ایجاد می‌کنند، ایمپلنت‌های دندانی دقیقاً مانند دندان‌های طبیعی عمل می‌کنند. جراحی ایمپلنت دندان به شما کمک می‌کند بدون هیچ‌گونه نگرانی، از یک کاشت دندان قوی و دائمی لذت ببرید. چه شرایطی برای موفقیت کامل در این نوع کاشت دندان نیاز داریم؟ در ادامه، شما را با جزئیات بیشتری درباره ایمپلنت، آشنا خواهیم کرد.

 

پیچ ایمپلنت دندان توسط دکتر آذین کمالپور

ایمپلنت دندان چیست؟

ایمپلنت دندان در واقع یک پیچ فلزی (معمولاً از جنس Titanium) است که در استخوان فک قرار می‌گیرد؛ این پیچ به عنوان ریشه دندان عمل می‌کند.

پیچ ایمپلنت دندان-دنذانپزشک آذین کمتاپور-گرگان

 

روکش ایمپلنت، بخش ظاهری و قابل مشاهده‌ی کار است که شبیه دندان طبیعی شما به نظر می‌رسد. کاشت دندان به این دلیل محبوب شده که استحکام بی‌نظیری دارد و تا مدت بسیار زیادی پایدار می‌ماند. شما پس از طی کردن کامل فرآیند جراحی ایمپلنت دندان، می‌توانید همانند دندان طبیعی از آن استفاده کنید و اصلا متوجه حضور یک جسم خارجی در فک خود نشوید. بر خلاف پروتزهای متحرک که ممکن است مشکل ایجاد کنند، ایمپلنت دندان نه تنها به استخوان فک متصل می‌شود، بلکه با گذشت زمان به آن جوش می‌خورد؛ و در نتیجه ثبات و طول عمر بیشتری خواهد داشت.

ست ایمپلنت دندان-دنذانپزشک آذین کمتاپور-گرگان

چرا ایمپلنت دندان بهترین انتخاب برای کاشت دندان است؟

کاشت دندان با متد ایمپلنت از چند جهت برتری‌های محسوسی نسبت به دیگر روش‌های جایگزینی دندان دارد:

  • اول از همه، طول عمر این روش است. تحقیقات نشان می‌دهد که بعد از جراحی اگر به درستی از آن مراقبت کنید، می‌توانید به صورت مادام‌العمر آن را داشته باشید.
  • علاوه بر این، برخلاف پروتزهای قدیمی که اغلب دچار شل‌شدگی می‌شوند و حس ناخوشایندی را منتقل می‌کنند، جراحی ایمپلنت باعث تثبیت دائمی پیچ ایمپلنت در استخوان فک‌تان می‌شود.
  • از طرف دیگر، فرایند جراحی به لطف پیشرفت‌های زیاد تکنولوژی در حوزه پزشکی، به شکلی انجام می‌شود که هم سریع‌تر است و هم کم‌خطرتر. در نتیجه بیماران دوره نقاهت کوتاه‌تری را تجربه می‌کنند و می‌توانند پس از گذشت زمان نسبتا کوتاهی به فعالیت‌های روزانه خودشان بازگردند.

مراحل ایمپلنت دندان؛ از اولین مشاوره تا لبخند نهایی

توجه داشته باشید که مدت زمان کل فرایند ایمپلنت دندان، در هر فردی با توجه به فیزیک بدنش متفاوت است و به عواملی مانند کیفیت استخوان فک و عادات زندگی فرد بستگی دارد. فرایند کاشت ایمپلنت دندان شامل چند مرحله است که بسته به شرایط بیمار، ممکن است حتی تا چندین ماه هم طول بکشد و عموما شامل مراحل زیر است:

  1. مشاوره و بررسی اولیه:

در این مرحله، دندان‌پزشک با استفاده از تصاویر رادیوگرافی یا اسکن‌های سه‌بعدی، ساختار استخوان فک را بررسی می‌کند و وضعیت لثه و دندان‌های مجاور را می‌سنجد.

  1. جراحی ایمپلنت دندان:

این جراحی معمولاً با بی‌حسی موضعی انجام می‌شود. پیچ ایمپلنت در استخوان فک قرار می‌گیرد و ممکن است یک تا چند ماه طول بکشد که پیچ به استخوان جوش بخورد (فرایند استخوان‌سازی یا Osseointegration).

  1. قرار دادن روکش ایمپلنت:

پس از جوش خوردن پیچ ایمپلنت، روکش دندان نصب می‌شود. این روکش از مواد مقاومی از جنس سرامیک ساخته می‌شود تا ظاهری طبیعی داشته باشد.

 

مراحل ایمپلنت دندان با دکتر آذین کمالپور

عوارض ایمپلنت دندان؛ نکاتی که باید بدانید

اگرچه ایمپلنت دندان یکی از موفق‌ترین روش‌های کاشت دندان است، اما ممکن است عوارضی نیز به همراه داشته باشد. عوارض شایع این متد عموما شامل درد و التهاب در ناحیه جراحی، عفونت، یا آسیب به عصب‌های اطراف می‌باشد. اما نیازی نیست نگران شوید، بیشتر بیماران بدون عارضه جدی مراحل درمان را پشت سر می‌گذارند. طبق آمار گرفته شده از مرکز تحقیقات دندانپزشکی انگلستان (QMUL)، نرخ موفقیت ایمپلنت‌های دندانی بیش از 95 درصد است.

عوامل مؤثر بر طول عمر و موفقیت کاشت ایمپلنت دندان:

عوامل زیادی بر موفقیت جراحی ایمپلنت دندان و دوام آن تأثیر دارند؛ که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کیفیت استخوان فک: اگر استخوان فک شما قوی و سالم باشد، احتمال موفقیت جراحی بسیار بیشتر می‌شود. در غیر این صورت، ممکن است نیاز به پیوند استخوان نیز داشته باشید.
  • سبک زندگی و بهداشت دهان و دندان: مصرف دخانیات و عدم رعایت بهداشت دهان می‌تواند خطر شکست ایمپلنت را بشدت افزایش دهد.
  • مهارت دندان‌پزشک: طبیعتا تجربه و مهارت جراح دندان‌پزشک در کاشت دندان، جزو کلیدی‌ترین عوامل محسوب می‌شود.

با ظهور فناوری‌های پیشرفته‌ای مانند پرینت سه‌بعدی و هوش مصنوعی، بزودی شاهد دگرگونی‌های بزرگی در صنعت ایمپلنت‌های دندانی خواهیم بود. با استفاده از این تکنولوژی‌ها، درمان‌ها خیلی بیشتر شخصی‌سازی شده و با دقت بالاتری انجام می‌شوند؛ و در نتیجه دندان‌پزشکان می‌توانند شبیه‌سازی‌های دقیق‌تری برای کاشت دندان ارائه دهند و احتمال عوارض را به صفر برسانند.

ایمپلنت کامل دندان‌ها؛ تنها راه‌حل منطقی برای آسیب‌های شدید

برای افرادی که تعداد زیادی از دندان‌های خود را از دست داده‌اند، ایمپلنت کامل دندان گزینه‌ای مناسب است. در این روش، به جای کاشت یک ایمپلنت برای هر دندان از دست رفته، از روش‌هایی مانند “All-on-4” استفاده می‌شود که تنها با چهار ایمپلنت، یک قوس کامل از دندان‌ها را پشتیبانی می‌کنند. این روش به خصوص برای افراد مسن یا کسانی که تراکم استخوان فک کمتری دارند، بسیار ایده‌آل است.

 

ایمپلنت all-on-4 در گرگان

یکی از مزایای کلیدی ایمپلنت کامل دندان این است که به‌طور قابل‌توجهی زمان و هزینه درمان را کاهش می‌دهد. زیرا به‌جای نصب چندین ایمپلنت، تنها با ایجاد چند نقطه پشتیبانی، کل دندان‌هایتان جایگزین می‌شوند. اگر با تحلیل بافت استخوان یا بیماری‌های لثه روبه‌رو هستند، بهتر است با یک جراح متخصص در مورد این نوع جراحی ایمپلنت نیز صحبت کنید تا بهترین انتخاب را داشته باشید.

برای ایمپلنت دندان در گرگان به کجا مراجعه کنیم؟

چگونگی انجام جراحی ایمپلنت دندان یا کاشت دندان، از اهمیت بالایی برخوردار است. پس باید توسط یک دندانپزشک ماهر صورت گیرد که با دقت در تمامی مراحل ایمپلنت دندان همراه شما باشد. تحت نظارت یک دندان‌پزشک متخصص و مجرب، دیگر نگران عوارض ایمپلنت نخواهید بود. اگر به دنبال یک دندانپزشک خوب و یک ایمپلنت کار حرفه ای در گرگان هستید، دکتر آذین کمالپور، بهترین انتخاب است. دکتر کمالپور، دندانپزشک با سابقه در گرگان است که با بهترین عملکرد، با ضمانت و با قیمتی مناسب، زیباترین لبخند را به صورت شما هدیه می کند. فقط کافی است برای دریافت نوبت، به این لینک مراجعه کنید یا با شماره های تماس این مرکز، ارتباط برقرار کنید.

این صفحه را به اشتراک بگذارید!

فیس بوک
توئیتر
پست الکترونیک